جمعیت دانشجویان حامی عدالت اسلامی طی نامهای از رئیسجمهور خواستند ابهامات موجود درباره سخنانش در دیدار با هنرمندان را برطرف کند.
"جناب آقای دکتر روحانی
سخنان جنابعالی در جمع هنرمندان قابل تقدیر و تشکر است اما نکات ابهامی در بین آنها دیده میشد که به نظر میرسد شفافیت آن به نفع کشور و دولت تدبیر و امید باشد.
جنابعالی در جایی ازسخنانتان فرمودید:"گروهی هنرمندان ما را به غربزدگی متهم میکنند و استدلال آنها این است که بدنه هنری کشور را فساد گرفته است و باید این بنا را ویران کرد"در خصوص این سخنان سوال این است که چه گروهی این نظریه را در جامعه مطرح کردهاند؟
این نظر که البته کاملا هم محترم است به نظر میرسد برگرفته از عملکرد ناصواب برخی هنرمند نماها از جمله آنهایی که در شبکههای مستهجن آوازخوانی میکنند یا، با برهنگی کامل عکس میگیرند و قداست زن هنرمند مسلمان را زیر سوال میبرند و حداقلهای اسلامی و ایرانی را در جشنوارههای ایرانی و خارجی رعایت نمیکنند یا آنهایی که اعتقاد دارند اعمال منافی عفت و استفاده از مشروبات الکلی منجر به پیشرفت سینما میشود یا آن دسته قلیلی که برخی مهمانیهای مختلط و غیر اسلامی را میگیرند یا از واژه مقدس هنر را آلوده به سیاست بازیهای افراطی میکنند یا این واژه مقدس را ابزاری برای سرپوش گذاشتن به برخی از فعالیتهای ضد اخلاقی و امنیتی خود قرار میدهند یا اقدام به انتشار عکسهایی مدلینگ با بهره گیری از مدلهای غربی مینمایند، باعث طرح چنین دیدگاهی شده است که البته ما هم معتقدیم که اکثر جامعه هنری ایران اسلامی نجیب، با حیا، معتقد و متعهد به موازین دینی و اسلامی و کاملا متخصص است که نمونههای آن بسیار زیاد است و در این مجال قابلیت طرح آن نیست و اگر طرح شود اجحافی عظیم در حق بزرگی و پاکی تعداد کثیری از هنرمندان این مرزوبوم است.
پس بهتر است واقع بینانه به برخی مسائل نگریسته شود و بدون آنکه جامعه مقدس هنری را آغشته به تهمت کنیم در صدد اصلاح امور باشیم و یا به قول جنابعالی در مقابل افراطگریها بایستیم و قشر حداقلی تندرو که قصد دارند خود را بصورت گاز انبری وارد جامعه هنری کنند به انزوا ببریم....
جناب آقای دکتر روحانی
نکته قابل تقدیری فرمودید که سوختن و هیچ نگفتن هنر است، حاشا که خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران ارجح هنرمندان عالمند که سوختند و ساختند و هیچ نگفتند...
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
در جایی دیگر از بیاناتتان فرمودید: خطوط قرمز باید کاملا شفاف، صریح و قانونی باشد" سوالی که طرح میشود این است مگر تاکنون چنین نبوده است؟ مگر نه اینکه خطوط قرمز ما چیزی غیر از مسائل دینی، اعتقادی، اسلامی و همچنین منافع ملت ایران نیست؟ آیا این موارد شفافیت ندارد؟
به نظر ما خطوط قرمز کاملا شفاف و صریح است، آنچه که شفاف نیست نوع برخود با آنهایی است که با افراطیگری و برخوردهای گازانبری قصد دارند از خطوط قرمز ملت ایران عبور کنند.
رئیس جمهور محترم و اعتدالگرا
از اینکه فرمودید به دنبال ایجاد آشتی ملی و وحدت ملی هستید کمال تشکر و قدردانی را داریم اما مگر قهری در جامعه حاکم است که برای ایجاد آشتی تلاش شود؟
مگر میشود با افراطیون و آنهایی که پرچم مقدسات اسلامی را به آتش کشیدند و 8ماه جوانان عزیز این مردم را به خاک و خون کشیدند و الگوی براندازی استکبار را نوشخوار کردند، آشتی کرد؟ اصلا مگر این نوع اتفاقات کدورت است که ما برای رفع آن از سینهها تلاش کنیم؟
پس اگر اینگونه باشد باید تمام مجرمان کشور را عفو کنیم تا کینهای در دلشان نماند.
یقینا منظور جنابعالی از آشتی ملی چیز دیگری است که تقاضا داریم تا با شفافیت و تبیین دقیق آن از برخی سوء برداشتها جلوگیری فرمایید.
برادر عزیز و رئیس جمهور ملت ایران
ما که مطمئن هستیم شما هم یکی از حامیان اعتدال در جامعه هستید اما باید مراقب بود خدایی ناکرده عدم تبیین شاخصهای این مهم منجر به سوء استفاده برخی مغرضان نشود.
لذا در این باب پیشنهاد ما برای شروع حرکت در پیروی از اعتدال آن است که همانگونه که فرمودید افراطیون را به انزوا برانید و حتما پیگیری فرمایید تا فتنه گران سال88، به مجازات ظلم بزرگی که به نظام روا داشتند، برسند.
جناب آقای دکتر روحانی
نکتهای دقیق در خصوص آنهایی که هنوز صدای 24 خرداد را نشنیدهاند فرمودید که جانا سخن از زبان ما میگویید.
این افراد قلیل و البته کاملا افراطی را خوب میشناسیم، اینها همانهایی هستند که نه تنها صدای ملت در 24 خرداد بلکه صدای ملت در 9 دی 88 را هم نشنیدند و گویی اصلا خود را به خوابی عمیق و غفلت گونه زدهاند و هنوز هم بدون توجه به صدای رسای ملت به دنبال ایجاد فتنههایی عمیق در کشور هستند.
پس برای اینکه صدای ملت را بشنوند جنابعالی که منتخب ملت هستید کمک کنید تا دستگاه قضا بتواند بدون حاشیه و با فراغ بال به محاکمه این افراطیون بپردازد.
ریاست محترم دولت تدبیر و امید
جای بسی تشکر ویژه دارد از اینکه طرح مبتکرانه جنابعالی در خصوص جهانی علیه خشونت و افراطیگری مورد نظر جامعه جهانی قرار گرفت و این یعنی عظمت نظام اسلامی در عرصه بین الملل اما اگر اینگونه موارد مورد تبیین قرار نگیرد، ممکن است به همتان مدلی که شعار گفتوگوی تمدنها مبدل شد و بلای جان دولت آقای خاتمی شد همان اتفاق نیز برای این دولت بیفتد پس بهتر است این شعار مهم و کاملا مبتکرانه در داخل مورد بررسی و تبیین جامعه قرار بگیرد و با بهره مندی از قشر دانشگاهی و برگزاری کرسیهای آزادفکری تعالی این طرح را مدنظر قرار دهیم.
ضمن تقدیر مجدد از جنابعالی در خصوص دیدار با هنرمندان عزیز که کاملا ارزنده و به جا بود تقاضامندیم همچنان در صدد برآیید تا شاخصههای اعتدال تبیین گردد وگرنه موج سواران منفعت طلب کشتی تدبیر و امید را به هر ساحلی که خودشان بخواهند خواهند برد."
قابل ذکر است دیدار رئیس جمهور با هنرمندان در ضیافت افطار جمعه شب برگزار شد. در این دیدار که اکثریت قریب به اتفاق و یا همه سخنرانان هنرمند آن رأی دهندگان و ارادتمندان به آقای رئیس جمهور بودند، هنرمندان مذکور بعد از تعریف و تمجیدهای فراوان از جناب رئیس جمهور! به برخی از مشکلات اشاره کردند و سپس آقای روحانی به ایراد سخنرانی چند پهلو و تاحدودی تفرقه انگیز خود پرداخت.